Modificare hamac

Modificare hamac
Sa dormi in hamac... ce mai aventura.
Unora le place unora, nu.
Sa ai plasa... s-ar zice ca ai si extra-optiuni...
Dupa ce mi-am achizionat un hamac de la DD Hammocks (Am aflat de el de la Alex) normal ca am inceput sa-l folosesc. O noapte la Cisnadioara apoi doua nopti si normal am inceput sa ma acomodez cu el. Una dintre problemele avute la instalare a fost neatentia.
Ati folosit hamacul?
Daca da, sigur ati ajuns sa-l instalati si sa observati ca de fapt ar fi fost bine sa aiba fermoarul pe cealalta parte. Asta mai ales ca-l instalam cu plasa in jos pentru a putea sa stau in el fara sa fiu "inchis" in plasa.
Ceva "masuri" trebuiau luate... Si am luat din nou masuri... lungimea hamacului. Se impune ceva "munca de chinez batran" atat din punctul de vedere al "bibilelii" cat si al copy-right-ului ;)

http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/ Dam fugutza la magazinul cu de toate pentru toti croitorii si facem rost de ceva materiale.
- 3 metrii de fermoar metraj
- doua fermoare de 15 cm (cele mai ieftine dar a caror cursor sa se potriveasca cu marimea fermoarului metraj (nu aveau cursoare separate)
- o fasie de material tesut din bumbac

Pret total 7 RON.
Bagat materialele plus hamacul in rucsacel si fuga la mama... ca acolo am masina de cusut (unde sa mai tine asa ceva in micul meu apartament?).
Trec peste aluzile mamei legate de varsta mea si "apucaturile de adolescent" si purced la treaba.

Descos frumos cusaturile laterale si pregatesc materialul pentru operatia de adaugare a fermoarului.
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/ Dar inainte trebuiesc recuperate cursoarele de la cele doua fermoare scurte.
Foarte simplu de facute.
"Zeama de foarfeca" si gata: doau cursoare.

Usor de stricat.. este adevarat.

Amu' mai trebuiesc si folosite la fermoarul metraj.

Desfacem frumos capatul fermoarului si cu grija tragem cursorul pe capete, cam cum se face automat in fabrica... nu este o filozofie. Frumos executam aceasi operatie la celalalt capat... e "voila" primul pas este gata.
Mai jos in imagini aveti pasii.

http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/ http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/ http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/

http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/

Si in final cele doua cursoare se vor intalni la mijloc de drum.
Povestea-i lunga... dar nu cred ca va intereseaza nici conversatia mea cu mama, nici cate impunsaturi a trebuit sa http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/ descos... ca ceva de lucru am avut la descusut.

Una peste alta ceva de lucru a fost iar in final dupa vreo doua ore de bibilit am ajuns sa am doua fermoare la hamac.

Sa nu uit in caz ca doriti sa aplicati aceeasi metoda hamacului vostru: incercati si nu trageti prea tare de plasa cand aplicati fermoarul, deoarece in final o sa aveti o partemai lunga (cea cu plasa) si una mai scurta (cea cu fas). Nu este chiar o tragedie, am "compensat" egalizand fortat capele, respectiv facand o pensa la partea cu plasa.

No, si gata-i?
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/ Pai nu-i gata, pana nu testam, normal.
Dar nu a mai fost timp decat dupa cateva zile cand am plecat in "poligon".
Poligonul fiind fasia de padure pe unde ma mai plimb cand am timp sau unde se fac diferite teste.
Mi-am luat rucsacelul cu hamacul modificat si fuga la padure pe aceeasi poteca faimiliara celor care au mai urmarit posturile mele.
Am ochit eu undeva doi pini intre care la prima vedere se putea agata hamacul. Nu mai incercasem, insa 90% erau ok.
Este buna paduricea asta la 10 minute de casa. Este loc de refugiu pentru multa lume...
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/ Sar peste pinul doborat de ultima furtuna si pe care mi-am incercat "fierestraul de buzunar" inlaturand o creanga care bloca poteca.
Sper sa nu fie doborati si pinii de care intentionam sa leg hamacul...
Inca erau in picioare... deci sa trecem la fapte. Cum ziceam se perinda ceva lume pe aici, dar sa nu-i bagam in seama. Nici pe astia doi de se saruta cu foc... nici pe cele doua batranele care cand ma vad scotand franghia se departeaza grabite cu gandul la "stirile de la ora 5".
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/ Greseala mare sa plec doar in sort si tricou. Au aparut niste specimene de tantari uriasi.
Dai cu coada soricelului si ce buruieni mai sunt pe aici, doar, doar, se vor domolii si continuam montatul.
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/
In final versiune "plasa inchisa pe o parte" a devenit decapotabila in toata regula.

Era ok. Aerisit... poate prea aerisit pentru cati tantari sunt. http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/

Dar era fain. Access de pe ambele parti iar cu plasa stransa vizibilitate buna.
Acuma am un hamac "upgradat".
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/modificare_hamac/ Si cei de la DD Hammocks au o versiune de asta... insa nu mai am eu bani de ea si oricum a fost mai fain sa-l modific eu.

Nu m-am putut abtine sa nu-l probez cateva minute relaxandu-ma si sa visand la zile mai bune cu tantari mai putini, atat "politici" cat si "culex pipiens".
Ca ambii sunt mari specialisti la intepat si supt.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu