Dispozitiv taiere snur piele

Cutia cu maimute Cei care au inceput sa lucreze diverse obiecte din piele, au descoperit cu siguranta necesitatea unor anumite scule si dispozitive care sunt cu siguranta de mare ajutor.

Eu personal am avut nevoie de un snur de piele pentru o cusatura decorativa.
Stiu ca se gasesc tot felul de dispozitive inclusiv snur gata taiat... insa atunci unde ar fi partea "funny" a vietii?! http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/leatherwork/dispozitiv_taiere_snur_piele/ Deci un nou proiect, dispozitiv pentru taierea snurului de piele Ce nu strange omul la casa lui?! Dupa o prima cautare prin adunatura de o viata, am selectat candidatii la acest proiect:

- o bucata de scandura de brad
- un surub M6 special si unul cu cap hexagonal
- piulite fluture + saibe
- o lama de barberit si o bucata din lama unui cuter

http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/leatherwork/dispozitiv_taiere_snur_piele/ http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/leatherwork/dispozitiv_taiere_snur_piele/ La o prima vedere este tot ce ar trebui ca sa incropim un dispozitiv care sa-mi fie de ajutor.
Imi trebuie un sistem care sa permita fixarea unui tais la o anumita inaltime, un limitator care sa fie reglabil si... success. Dar success fara munca si esecuri nu se poate. Am debita lemnul la o cota aproximativa si am facut rapid o schita de principiu pe ea, in functie de dimensiunile gabaritice ale suruburilor. Imi pare rau, nu am cote. In general imi fac o schita la cota dar in anumite cazuri "planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ".
In baza liniilor de baza am decupat materialul.
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/leatherwork/dispozitiv_taiere_snur_piele/
Cu un pendular am facut o taietura care sa permita strangere lamei taietoare, si luati aminte gaura din capatul taieturii! Are un rol importanta: preia o parte din tensiuni si nu permite lemnului sa se crape pe directia taieturii ( se poate aplica si in alte ocazii ).

Pasul urmator este gaurirea pentru suruburile de strangere. Nu mai intru in detalii... cred ca stiti cu se face :) daca nu stiti intrebati si vi se raspunde.
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/leatherwork/dispozitiv_taiere_snur_piele/
Dupa aceste operatii urmeaza testul final si cel mai important care imi va spune daca mi-am petrecut o dupa masa doar placut (mesterind) sau a fost placut si folositor. Adica folositor a fost prin faptul ca orice faci este folositor prin faptul ca nu lancezesti si nu ti se plictisesc neuronii.
Deci o bucata de piele, dispozitivul fixat si start! :(( Esec! Pielea este destul de moale si se intinde... nu aluneca bine... este necesara o analiza la "gura tunului".
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/leatherwork/dispozitiv_taiere_snur_piele/ http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/leatherwork/dispozitiv_taiere_snur_piele/
Concluzii:
- pielea este bine sa fie pusa cu partea lucioasa in jos
- o solutie "lubrifianta" care sa reduca frecarea nu strica. Am folosit putin sapun lichid.

Victorie!!!

Am fost in stare sa-mi tai snurul necesar! Cu ceva limitari... dar asta este, am reusit sa ma ajut de dispozitiv.
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/leatherwork/dispozitiv_taiere_snur_piele/ http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/leatherwork/dispozitiv_taiere_snur_piele/
Limitari?

Pai faptul ca nu pot taia cu el decat pe lungime.
Din cauza grosimii scandurii nu se poate taia in spirala pe un contur rotund pentru a putea avea o lungime cat mai mare a snurului.

Dar decat sa mi-l tai cu foarfeca... tot mai bine asa. Nu merge ca folosind scule profesionale, dar functioneaza si este tot ce ma intereseaza. Iar daca este facut de tine... placerea este si mai mare "prietenii stiu de ce" :))

Aud ceva carcoteli?
Mda se aude din fundal... "dar daca iti trebuie un snur mai lung si pielea este nu are lungimea suficienta?!"

Eh, ce "pielea mea", cu sculele profesionala iasa snur infinit?! Ca doar nu o fi "cosuletul fermecat"?
Si alea trebuiesc cumva inadite.

Solutii sunt, nu le-am inventat eu... insa le-am folosit.
Nu le stiti? In alt articol va explic scurt si la obiect.

6 comentarii :

 1. Mai am un proiect... dar asta cand va fi timp

  RăspundețiȘtergere
 2. Faina treaba!
  offtopic: de niste piele mai groasa aveti idee de unde sa cumpar? un pont?

  RăspundețiȘtergere
 3. Salutare,

  Eu am comandat aici http://www.pielorex.ro/ cand mi-am facut o tolba.
  Persoana de contact la aceea vreme a fost Sergiu Acsinte - 0721 260 266
  Spor!

  RăspundețiȘtergere