Intalnire la Castel


Porumbelul calator mi-a adus veste de departe:

"Intalnire la Castel".
Ordinul Arcasilor Hunedoreni ne cheama la Castel.
Care castel?

Cel al Huniazilor, la Hunedoara.
Oaspeti de seamna se asteapta. Paladinii de la Medias vor sosi, iar din inaltul cerului soimii vor anunta...
citeste tot despre intalnire

4 comentarii :

  1. Cipi, din pacate, Sequoia de care aminteai nu mai exista de multa vreme. L-au...taiat, la fel ca multe alte specii africane care si-au gasit destinatia in vilele parvenitilor locali.
    Imi pare rau ca n-am stiut de prezenta ta in zona. Te-as fi dus sa vezi niste specii mai deosebie aflate in fosta livada si pepiniera a parcului.
    Intr-adevar e placut sa-ti pui hamacul prin desisurile parcului. E lin de pasari pana seara tarziu. Dar si plin de tantari. Numai un hamac cu plasa te-art scuti de necazuri aici.
    Asa cum ai observat si tu, lipsa de fonduri condamna parcul la o jalnica paragina. Candva exista un colt zoo cu multe animale frumoase. In ultimii ani ai coltului zoo, animalele aproape mureau de foame si in final administratia le-a imprastiat la diferite gradini zoologice. Mistretul era atat de flamand incat venea la gard si manca bucati de paine direct din mana turistilor...
    In fine... ar fi multe de povestit.
    Ma bucur ca ti-a placut castelul. Daca stiam de intalnirea arcasilor as fi venit si eu sa va vad. Pe podeaua salii cavalerilor inca se mai pot admira faimoasele mozaicuri de demult.... iar geamurile cu vitralii au fost si ele bine intretinute.
    Sunt destule obiective de vizitat in aceste locuri. Din pacate timpul ne limiteaza optiunile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ramane invitatia, cu prima ocazie in care mai trec prin Simeria, o sa te deranjez pentru cateva ore.
    Nu stiam daca o sa am timp sa intru prin parc. Prietenii mei m-au atentionat ca "nu mai este ce a fost", insa am dorit sa-l vizitez iar daca s-a ivit ocazia am profitat de ea.
    In 19 mai daca nu ma insel, o sa fie un eveniment in Deva. Ma interesez. Eu nu o sa mai pot veni, imi vine copilul acasa, dar iti dau de stire.
    Imi planific ca intr-o zi sa urc pe Uroi... atunci sigur o sa apelez la tine, ca nu pot trece prin "gradina" ta fara aprobare.
    Mda... timpul este o problema... sau poate planificarea?

    RăspundețiȘtergere
  3. Invitatia ramane, cu siguranta, deschisa oricand. Ca sa fiu sigur ca primesc mesajele tale, imi poti scrie aici: shinobi.haiku@gmail.com
    Magura Uroiului e un loc fain si merita urcata. E si o mica grota pe culme, e locul preferat al lansarilor cu parapanta si in plus, panorama e deosebita.
    In Deva sunt chestii faine de vazut. In afara de cetatea ce domina orasul de la inaltime ar fi interesanta si o vizita la muzeul dacic aflat chiar la poalele cetatii si ar mai fi si muzeul reptilelor...
    Oricand esti binevenit .

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos castel... are o arhitectură faină...

    RăspundețiȘtergere