Cercul s-a inchis

Cercul s-a inchis Am vrut sa-mi iau "leapsa" de la Alex... insa in final am divagat pe un domeniu mai larg, cel al influentei pe care il are "civilizatia" asupra mediului. In fond este acelasi subiect. Nu pot sa nu ma intreb (ca si multi dintre voi), cum este posibil sa fie atat de greu a intelege, ca avand grija de mediul incojurator, avem grija de noi?! Cercul s-a inchis, sau mai bine spus, se strange. Nu este loc de "daca"... ci cand.

Daca nu se va schimba ceva radical in comportament si gandire nu ne va fi chiar bine. Banul incepe sa fie telul multora in viata si in loc sa fie un mijloc de asigurare a existentei, a ajuns sa fie un scop in sine.

Nu vreau sa dau sfaturi; sfaturi se dau celor care le cer. La modul in care omenirea pe ansamblul ei, se comporta cu mediul, sfaturile nu mai sunt de nici un folos. Poate doar cuvintele rostite in 1854, recitite in fiecare dimineata va reusi sa o trezeasca la realitate:


"Only after the last tree has been cut down,
only after the last river has been poisoned,
only after the last fish has been caught.
only then will you find - that money cannot be eaten"

Chief Seattle

Am gasit discursul acestuia si o sa-l postez mai jos. Avand in vedere ca din 1854 nimeni nu l-a luat in seama... nu cred ca se va schimba ceva in gandire decat in momentul cand se va realiza ca "banii nu pot fi mancati" - as vrea sa ma insel.
Cuvintele din filmuletul de mai jos, pe mine cel putin, m-au impresionat prin simplitatea si adevarul lor.Edit later: am ascuns textul (care oricum nu era identic cu cel din film) :) imi place mai mult cum suna in intepretarea actorului.

2 comentarii :

  1. mda...si ce facem noi cu viata noastra!? Să înţelegem o dată că suntem parte a naturii, să o învăţăm, să o respectăm, să o iubim şi să trăim cu adevărat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca suntem multi care la nivel de individ respecta natura si incearca sa o inteleaga si sa o protejeze.
    Problemele apar la nivel macro si nu stiu cum am putea noi sa influentam acest nivel... Let's do it Romania pare promitator, sa vedem ce o sa iasa. Poate fi un inceput.

    RăspundețiȘtergere