Colector condens

Condensul
Mai toata lumea a schimbat geamurile clasice, cu rama de lemn, cu cele de tip termopan.
Una dintre problemele cel mai des intalnita, a fost cea condensului.

Eu facand parte din "mai toata lumea", mi-am inchis balconul folosind termopan http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/colector_condens/ si avand in vedre suprafata mare (balconul este de 5 metrii lungime) m-am confruntat evident cu condensul.

Aerisesc des, am un calorifer in balcon, insa nu am reusit sa scap de acest fenomen. O usoara aburire nu ar fi o problema, dar cand imi cresc rasadurile in balcon, nivelul de umiditate creste iar http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/colector_condens/ la scaderi bruste de temperatura fenomenul este evident.

Trebuiau luate masuri.

Si am luat. Prima data latimea geamurilor.

http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/colector_condens/ Am gasit in BauMax (un magazin specializat in materiale de constuctii, un profil de plastic, tip cornier, de 10x10mm si lungime de 1000 mm. Perfect pentru ce doream sa fac.
L-am taiat la dimensiune, potrivit latimii geamurilor.
http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/colector_condens/
Folosind un tub de silicon alb am reusit sa-l lipesc de bagheta de jos a geamului incat aproape ai crede ca "asa s-a nascut". Scopul este cat se poate de simplu: in cazul ca exista o cantitate mare de condens pe geam care risca sa se prelinga, acest "jgheab" il va capta.

In timp cand temperatura creste apa se va evapora si se va elimina in momentul aerisirii. http://i239.photobucket.com/albums/ff183/cipm66/cmuntean/diy/colector_condens/

Daca pe timpul iernii si in anumite conditii (haine la uscat, plante udate des) cantitatea va fi asa de mare incat va umple acest jgheab, cu ajutorul unei lavete de bucatarie (cu capacitate mare de absorbtie) se va elimina lichidul acumulat.
Eu sunt super multumit de solutia gasita. Ma chiar intreb de ce producatorii nu au conceput o bagheta care sa aiba acesta canal din extrudare?
Incercati daca credeti ca va prinde bine!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu